واردات و تامین کالاهای اساسی برای دام و طیور مهم ترین موضوع کمیسیون کشاورزی
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین موضوعات این روزهای کمیسیون کشاورزی در خصوص نهاده های دامی، واردات و تامین کالاهای اساسی، دام و طیور هست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای احد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در برنامه رادیو گفتگو در خصوص راهبردهای کمیسیون کشاورزی در مورد مسائل مهم کشور گفت: کشور در این ایام درگیر موضوع جراحی اقتصادی که دولت محترم آغاز کرده و تغییر در نوع مدیریت یارانه ها که هم رقم، رقم سنگینی است و هم شیوه، شیوه بسیار حساس و پراثری هست، مهمترین کمیسیونی که در این ارتباط درگیری های زیادی را دارد کمیسیون کشاورزی است به خاطر موضوع نهاده های دامی، کالاهای اساسی، دام و طیور که مستقیم درگیر است.
جلیه برای رفع درگیری در رابطه موضوع دامپروری
وی گفت: بیشترین درگیری در رابطه با موضوع دامپروری است و کمیته دامپروری جلسه اش را با حضور نمایندگان وزارتخانههای مختلف و دستگاه های متنوع شروع کرد و در کمیسیون با حضور معاون مربوط وزیر جهاد این موضوع را دنبال میکنیم.
دستور شماره یک ما بحث نهاده های دامی است که با توجه به اینکه وارد کننده دیگر قرار نیست یارانه ای دریافت کند شکل واردات نهادههای دائمی به چه شکل خواهد بود که بتوانیم انگیزه ای که تا حالا واردکننده داشته است را نگهداریم و با مشکل نهاده های دامی مواجه نشویم که به لطف خدا تدابیر خیلی خوب اندیشیده شد و نتیجه این شد که حالا بالغ بر ۹۰ هزار تن نهاده در سامانه بازارگاه بارگذاری شده و مشکلی در این حوزه نداریم. راستیآزمایی هم شد و این موضوع برای ما قطعی شد.
اثر نداشتن ارز 4200 تومانی برای وارد کنندگان نهاده دامی
آزادیخواه در مورد بی اثر بودن ارز 4200 تومانی به وارد کنندگان نهاده های دامی در زندگی ، سفره مردم و همچنین مشکلات تهیه نهاده ها برای دامداران گفت: یکی از ایرادات، چون کار کمیسیون کار نظارتی است و باید اشکالات را تدبیر کند ضمن این که بنده سخنگوی کمیسیون و رئیس کمیته دامپروری هستم، و از نزدیک شاهد بودم روزانه برای حمل نهاده از بندر امام به اقصی نقاط کشور حداقل ۱۲۰۰ دستگاه کامیون ظرفیت بنادر است که بتواند از بندر ماهشهر یا امام خمینی این نهاده را به جاهای مختلف کشور حمل کند و سازمان راهداری و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی هم پای کار آمده است اما اشکالی که حالا داریم تقریبا حداقل ۸۰۰ دستگاه است یعنی چهارصد دستگاه کامیون خلا داریم و همین باعث شده که دامدار یا مرغدار نهاده را سفارش می دهد اما دیر به دستشان می رسد.
حالا اینکه چرا کامیون کم است علت آن را شناسایی کردیم و برمی گردد به موضوع کرایه های کامیون داران که کرایه آنها با یک ماه تاخیر انجام میشود که به جهاد کشاورزی و هم به دستگاه های مرتبط تذکر داده ایم. که انشالله به روز رسانی پرداخت کرایه کامیون داران پرتلاش انجام شود که انگیزه حمل نهاده های دامی را از بندر امام خمینی داشته باشند.
حل عمده مشکل ترخیص کالا از گمرک
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد مشکل ترخیص کالاها از گمرک گفت: در کمیته دامپروری یکی از میهمانان نماینده گمرک ایران بود و همین موضوع مطرح شد ما رسوب نهاده و کالا در بندر و هزینههای دموراژ را داشتیم که خوشبختانه با توجه به متغیرهای مختلف، عمده این ایرادات حل شده و امروزه رسوب به لحاظ زمانی به حداقل رسیده و الان موضوع مورد نظر به لطف خدا ۸۰ درصد آن تقریباً حل شده است.
آزادیخواه در مورد صحبت های گمرک که می گفتند دپو و ماندگاری بالای کالاهای دپو شده در گمرک مسئولیت آن به عهده ما نیست و باید از سازمان، نهاد یا شرکت های وارد کننده ثبت سفارش بشود تا بتوانیم روال اداری ترخیص را انجام دهیم گفت: بله وقتی کالا در بندر دپو میشود باید دنبال علل آن گشت یکی از علت ها این است که توان حمل نداریم، امروز مرغداران و دامداران ثبت سفارش را برخط انجام می دهند. وقتی ما در روز ۴۰۰ کامیون ظرفیت داریم اما آنجا کامیون بارگیری نمی شود خود همین ۱۰ روز حدود 4000 تا کامیون می شود تاخیر در حمل نهاده و دپو میشود و انشاءالله دوستان مرتبط کمک کنند تا این مشکل حل شود.
وی گفت: نکته دیگر با توجه به این که یارانه تدبیر و جابجا شد و دیگر به واردکننده تحویل نمیشود، ۲۰ هزار میلیارد تومان بانک کشاورزی متعهد شده است که به تولید کننده یعنی مرغ داران تسهیلات سرمایه در گردش اعطا کند و دستورالعمل آن ابلاغ شده است و تقاضا میکنم تولیدکنندگانی که این خبر را می شنوند اگر از چیزی غیر از این خبر دارند به ما خبر دهند تا کمیسیون وظیفه نظارتی خود را انجام دهد.
منبع: iribnews
گرد آورنده : گروه ایران سهند