در خواست فائو از کشورهای گروه 7
رئیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) امروز از کشورهای گروه 7 خواست تا در پیش بینی کمبود مواد غذایی در آینده کمک کنند، زیرا جنگ در اوکراین باعث کاهش عرضه، افزایش قیمتها و تهدید کشورهای آسیب پذیر در سراسر آفریقا و آسیا میشود. مدیرکل فائو در نشست وزرای کشاورزی G7 در اشتوتگارت آلمان گفت: «ما باید به طور فعال راههایی را برای جبران شکاف های احتمالی آینده در بازارهای جهانی شناسایی کنیم و با همکاری یکدیگر برای افزایش بهرهوری پایدار در صورت امکان همکاری کنیم. کیو دانگیو از سوی ریاست آلمان G7 دعوت شد تا درباره پیامدهای درگیری در شرق اروپا بر امنیت غذایی جهانی بحث کند.
رقم عجیب نا امنی غذایی در سال 2021
در حال حاضر در سال 2021، تقریباً 193 میلیون نفر به شدت در نا امنی غذایی و نیازمند کمک های فوری بودند که این رقم نسبت به سال 2020 نزدیک به 40 میلیون نفر افزایش یافته است. کیو گفت: «در این زمینه دراماتیک است که ما اکنون با جنگ در اوکراین روبرو هستیم. روسیه و اوکراین بازیگران مهمی در بازارهای جهانی کالا هستند و عدم اطمینان پیرامون این درگیری باعث افزایش قیمت ها به ویژه گندم، ذرت و دانه های روغنی و همچنین کودها شده است. این افزایشها در کنار قیمتهای بالاست که ناشی از تقاضای قوی و هزینههای بالای ورودی در نتیجه همهگیری کووید-19 است.در ماه مارس، شاخص قیمت مواد غذایی فائو به بالاترین سطح خود (160 امتیاز) از زمان آغاز به کار خود در سال 1990 رسید و تنها در آوریل اندکی کاهش یافت. پیش بینی های صادرات گندم برای روسیه و اوکراین از زمان آغاز جنگ کاهش یافته است. کیو گفت، علیرغم اینکه سایر بازیگران بازار مانند هند و اتحادیه اروپا پیشنهادات خود را افزایش می دهند، عرضه همچنان محدود است و قیمت ها احتمالاً در ماه های آینده بالا خواهند ماند.
کشور های متکی به واردات گندم کدامند؟
کشورهایی که به شدت به واردات گندم متکی هستند عبارتند از مصر و ترکیه و همچنین تعدادی از کشورهای جنوب صحرا مانند کنگو، اریتره، ماداگاسکار، نامیبیا، سومالی و تانزانیا. در همین حال، کشورهایی که به شدت به کود های وارداتی از روسیه وابسته هستند، شامل کشورهای صادرکننده غلات و کالاهای با ارزش بالا مانند آرژانتین، بنگلادش و برزیل هستند. ارائه راه حل به گفته فائو، شفافیت بازار بسیار مهم است. به همین دلیل است که فائو از هر تلاشی برای تقویت و گسترش سیستم اطلاعات بازار کشاورزی (AMIS)، یک پلت فرم بین سازمانی که برای افزایش شفافیت بازار مواد غذایی طراحی شده است، استقبال می کند. AMIS توسط فائو میزبانی می شود.
پیشمهاد تسهیلات مالی واردات مواد غذایی جهان توسط فائو
فائو همچنین برای کمک به کشورها برای مقابله با افزایش قیمت مواد غذایی، یک تسهیلات مالی واردات مواد غذایی جهانی پیشنهاد کرده است. این سازوکار که به شدت بر اساس نیاز ها است و محدود به کشورهای با درآمد متوسط و پایین پایین، واردکننده خالص مواد غذایی و ذینفعان منتخب انجمن توسعه بینالمللی است، میتواند تقریباً 1.8 میلیارد نفر در 61 کشور آسیبپذیر جهان را از بین ببرد. این تسهیلات به گونهای طراحی شده است که شامل شرطبندی هوشمند باشد تا به عنوان تثبیتکننده خودکار برای تأمین مالی آینده عمل کند. کشورهای واجد شرایط متعهد به افزایش سرمایه گذاری در کشاورزی خواهند شد و در نتیجه نیازهای وارداتی آینده را کاهش خواهند داد. مدیر کل فائو همچنین در سخنرانی خود در نشست G7 از دولتها خواست از اعمال محدودیتهای صادراتی که میتواند افزایش قیمت مواد غذایی را تشدید کند و اعتماد به بازارهای جهانی را تضعیف کند، خودداری کنند. کیو گفت: در عوض، ما باید «اطمینان حاصل کنیم که هرگونه اقدامی که برای رسیدگی به این بحران اتخاذ میشود، ناامنی غذایی را تشدید نمیکند و برعکس تابآوری را افزایش میدهد». نشست در اشتوتگارت به میزبانی جم اوزدمیر وزیر کشاورزی آلمان برگزار شد و بیانیه مهمان از سوی همکار اوکراینی خود، میکولا سولسکی، مشاهده شد.
منبع: Global Ag Media
گرد آورنده : گروه مترجم ایران سهند